SJ – Jeugd

Leren zwemmen - Sportzwemmen - Competitie

Onze groep “SJ” (Sportzwemmers Jeugd) zijn overwegend zwemmers vanaf 12 jaar.

Ze kunnen alle stijlen zwemmen.  Hun tempo ligt gevoelig hoger dan S9.  Er wordt nog gekeken naar stijl maar snelheid is hier ook belangrijk. Het is niet omdat je 12 jaar bent dat je automatisch bij deze groep hoort. Nieuwe zwemmers worden eerst getest bij S9 om te zien wat ze kunnen.

Je kan van deze groep nog steeds doorstromen naar de competitie (bij behalen vergunningstijden) en je kan ook deelnemen aan wedstrijden voor niet-vergunninghouders.
Deze groep zwemt gemiddeld een afstand van 2 tot 2,5 km op een uur.  Om deel uit te mogen maken van deze groep moet je minstens 2 zwemstijlen volledig onder de knie hebben.  Als je twee trainingen per week kan komen, mag je in deze groep blijven tot je afgestudeerd bent.

Trainingsmomenten:

  • woensdag van 19u45 tot 20u45
  • zaterdag van 10u30 tot 12u00
  • zaterdag van 18u30 tot 19u30

Een SJ zwemmer mag kiezen of ze de training op zaterdagvoormiddag OF zaterdagavond doen (niet beide). De afstand van de training op zaterdagvoormiddag en zaterdagavond is soortgelijk.

  • De training van zaterdagvoormiddag is interessant voor zwemmers die zwemles geven in de zwemschool en voor zwemmers die graag nog wat begeleiding hebben.
  • De training van zaterdagavond bedraagt tussen de 2 – 2.5 km en is soortgelijk aan de trainingen van de gevorderde groep van de volwassenen.  Deze is voor de meer gevorderde SJ zwemmers die graag eens “goed door zwemmen”

Zou je buiten Turnhout gaan verder studeren dan kan je gebruik maken van de korting voor kotstudenten.