Kempisch Swimming Team

Leren Zwemmen - Sportief - Competie

Zwemschool

Correct leren zwemmen vanaf 4 jaar en 6 maanden.  We leren rugslag, crawl en schoolslag, keerpunten, starten en zelfs de basis van vlinderslag.

Sportzwemmer

Sportief, voor jeugd vanaf 9 jaar tot …
Vrijblijvend, maar intensief – onder begeleiding van trainers.

Competitie

Voor de doorzetters.  Regelmatig trainen, deelnemen aan wedstrijden op lokaal, provinciaal en misschien wel nationaal niveau!

Welkom bij KST!

Wij weten dat ouders graag op de hoogte blijven en betrokken zijn bij de sport van hun kinderen, maar weten ook dat niet iedereen zomaar tijd heeft om te helpen, laat staan om cursussen te volgen.  Onze zwemschool is gebouwd op vrijwilligerswerk.  Een intern opleidingsprogramma zorgt voor een kwaliteitsvolle invulling met een minimale inspanning.

Elk kind leert op zijn eigen tempo zwemmen, naar zijn eigen kunnen.  Voor de meeste kinderen duurt het minstens 3 jaar om de ganse zwemschool te doorlopen.

Wij zijn in eerste instantie een sportclub.  Wij zorgen dus dat kinderen die langer willen blijven dan de zwemschool op een vlotte manier kunnen doorstromen – naar sportzwemmers of competitie.  Zwemmen is zoals fietsen.  Eens juist geleerd – leer je niet niet meer af.

Er zijn meerdere lesmomenten per week zodat u kan kiezen wanneer het voor U past.  Elke week zal de les een andere nadruk leggen.  De vooruitgang mag als buitenstaander misschien traag lijken – maar technisch correct zwemmen is niet evident.

Wij staan steeds ter beschikking om met u te spreken over uw kind.  Natuurlijk kan er na testmomenten dieper ingegaan worden op de aandachtspuntjes.  U kan elke les volgen van op het balkon.  Zo kan u zelf zien wat uw kind geleerd heeft tijdens de les.

Je moet ons niet geloven: Lees wat onze zwemmers zeggen

Soms denk je dat je niet sneller kan maar op de ene training voel je je super en alle records breken.
Competitie is echt mijn ding … KST is top, want ik leer op een sportieve manier mijn grenzen verleggen!

14 jaar, competiegroep 3

Ik ben 6 jaar geleden opnieuw beginnen zwemmen.  In de lagere school behaalde ik ooit mijn 1500 meter diploma, maar dat was meer dan 30 jaar geleden.  De kennis over zwemtechniek is enorm veranderd.  Nu zwem ik opnieuw en wel meer dan 2000m, op een uurtje trainen. 

44 jaar, sportzwemmer volwassene

Ik mocht net naar groepje 3 in de zwemschool.  Daar zal ik crawl leren zwemmen.  Rug kan ik al … ik heb zelfs al in het diep mogen zwemmen.  Dat was wel spannend, maar ook heel leuk

6 jaar, zwemschool 3

Vind je niet wat je nodig hebt, stel gerust uw vraag, wij proberen binnen de 48 uur een antwoord te sturen.