Trainers

Leren zwemmen - Sportzwemmen - Competitie

TrainerBio
Ronny Luyten - Hoofdtrainer
ronny.luyten@zwemclubkst.be
Ronny zette zijn eerste stappen in het competitiezwemmen in 1980. Al snel bleek hij een talentvolle zwemmer te zijn. Gedurende jaren was hij zelfs de snelste zwemmer van Turnhout ; in 100m VS was hij onklopbaar.
Ronny was ook een succesvolle lange afstandszwemmer. Een memorabele prestatie was toen hij in 1988 de Oosterschelde had overgezwommen, heen en terug - goed voor 32km. Ook zijn deelname aan de Europese kampioenschappen open water in Italië zal hij niet snel vergeten.
Reeds in 1987 behaalde Ronny zijn Trainer-B Zwemmen getuigschrift. In 1999 behaalde hij Trainer-A Zwemmen. In 2002 heeft Ronny voor de zwemschool en competitiezwemmers nieuwe trainingsschema's opgesteld. Ronny stelt de trainingsprogramma's op voor de Masters en de competitiezwemmers.
Anja De Smet
anja.de.smet@zwemclubkst.be
Anja neemt de trainingen van de sportzwemmers op zich. Ze is tevens werkzaam binnen het bestuur als API
Bart Van DyckBart heeft een verleden in het keurturnen, waar hij reeds een trainersdiploma had. Toen zijn kinderen besloten om te gaan zwemmen heeft hij zich dan ook met veel passie ingezet om zich bij te scholen en heeft daarbij reeds een aardig parcours achter de rug.
Bart heeft een interesse in zwemtechniek en hij legt dat dan ook graag met veel passie uit aan de athleten.
Benny Claassen
benny.claassen@zwemclubkst.be
Benny is overal werkzaam in de club. Zo zorgt hij voor het materiaal en sponsoring binnen het bestuur, zetelt hij in het Antwerpse provinciale bestuur van de zwemfederatie en is hij regelmatig afgevaardigde op wedstrijden. Als hij nog wat tijd over heeft, geeft hij ook graag training.
Danny PeinenDanny begon in 1994 zwemles te geven aan beginnende zwemmertjes in de zwemschool van T.Z.V. Na een aantal jaren nam zij de verantwoordelijkheid van de zwemschool op zich. Binnen K.S.T. is Danny dan ook de zwemschoolverantwoordelijke.
Danny is tevens een organisatietalent en de coordinerende kracht achter de winterstages voor de wedstrijdzwemmers die reeds sinds 1998 worden ingericht.
In het dagelijkse leven werkt Danny bij Theater Stap vzw, een theatergezelschap voor mentaal gehandicapten met acteertalent.
Erwin De GraveErwin staat ook af te toe graag met de voeten naast het water. Zeker op momenten dat er extra hulp kan geboden worden is hij van de partij.
Geert De Peuter
geert.de.peuter@zwemclubkst.be
Geert neemt de trainingen van de volwassen zwemmers op zich. Hij is tevens voorzitter van de club.
Karin Van Beijsterveldt
Karin begon als zovelen, vanuit de tribune. Al snel wilde ze meer doen en ze behaalde haar diploma official (TAK). Hoe meer ze naast het bad stond, hoe groter de passie voor zwemmer werd. Ze besloot om in te stappen in de trainersopleidingen en is nu een van onze gediplomeerde trainers naast het bad.
Leo VrintsLeo is een multidisciplinair sporter (en zoals hij zelf zou zeggen ... op recreatief niveau). Je kan hem tegenkomen op de fiets, waar hij "op zijn gemakske" toertjes aflegt waar velen slechts van zouden kunnen dromen. Tijdens de middagpauze kom je hem wel eens tegen op zijn loopschoenen om met de collega's te gaan lopen en ook in het zwembad brengt hij aardig wat uurtjes door. Hij is reeds jaren een gepassioneerd trainer ...
Ludo Adams
lu.adams@zwemclubkst.be
Als bestuurslid neemt Lu de taak van sportsecretaris waar. Dit wil zeggen dat hij onder andere de organisatie van het wedstrijdgebeuren (in Turnhout of op verplaatsing) op zich neemt.
Sinds 1997 geeft Lu les in de zwemschool waar hij nu de beginnende zwemmers crawl en rugslag aanleert (de laatste groep voor ze in "het diep" mogen zwemmen). Hij geeft ook les bij de wedstrijdzwemmers en is in het bezit van een getuigschrift initiator en jeugdsportbegeleider.
Als official is Lu gemachtigd de taken waar te nemen van: tijdopnemer, aankomstrechter, zwemrechter, keerpuntrechter ... in het zwembad. Lu is regelmatig kamprechter bij zwemwedstrijden en hij mag ook jurysecretaris en starter zijn op provinciaal niveau. Dat is dus een hele lijst aan kwalificaties (en cursusmateriaal).
Wat Lu in zijn vrije tijd doet, weet niemand ...
Quirinus van RoozendaalNa veel kijken naar het zwembad vanop de tribune, besloot Quirinus om het trainersteam te versterken.
Steven KenisSteven was van in zijn vroege jeugdjaren competitiezwemmer. Buiten een passie voor zwemmen is hij ook lesgever bij het reddend zwemmen.
Viv LanslotsViv's passie is lange afstand lopen. Vanaf 1997 begon Viv zwemles te geven. Ze is actief in de zwemschool waar ze de kinderen de aanzet leert tot de crawlbeweging en rugslag. Toen ze haar getuigschrift initiator en jeugdsportbegeleider behaalde, is ze ook zwemtraining beginnen geven.
Viv is pedagogisch geschoold en behaalde een diploma bijzondere jeugdzorg. Als vestigingsverantwoordelijke van het Deeltijds Onderwijs Arendonk is ze op dat gebied ook een echte ervaringsdeskundige.