Verslagje van de zwemstage

Leren zwemmen - Sportzwemmen - Competitie

Verslagje van de zwemstage

Dag 1: Vlotte rit naar het sporthotel  Rabenberg, vlot ingecheckt en direct een training van twee uur. ’s Avonds nog wat gezelschapsspellen gespeeld.
Dag 2: Een zware trainingsdag: evenveel keer gaan eten als trainen. Zelfs een videoanalyse en bespreking onder leiding van Iris (doctor in het zwemmen). Het eten valt voor iedereen tot nu toe heel hard mee. In de namiddag op het grasveld in de zon nog spelletjes gedaan met nadruk “reactievermogen”. ’s Avonds hebben we vol spanning gekeken naar de Rode Duivels, gelukkig waren het geen verlengingen. Vandaag geen protest om te gaan slapen.
Dag 3: ’s Ochtends splitsing van de groep. De oudste hebben een weerstandsvermogentraining gehad, pomp af waren ze. De jongsten zijn gaan lopen tot we moeder everzwijn met haar kleintjes zijn tegengekomen, verder een rustige boswandeling en wat stretching. In de namiddag hebben ze de aap kunnen uithangen in het hoogteparcours.  Het parcours van 3 – 6 – 10 meter hoog werden vlot afgelegd en Bram, Arne en Lise waagde zich aan het risicoparcours. De echte held was Ilario die onder mental coaching van Ronny het 10 meter parcours heeft afgelegd. Voor de jongste ’s avonds een sprint training en voor de oudsten een regeneratie training. En deze avond op hun eigen vraag op tijd in bed.
Dag 4: iedereen had toch al wat meer moeite om op te staan. Uitgebreide stretchsessie en dan regeneratie training.  Nadien wat oefentherapie waarbij ze oefeningen hebben aangeleerd gekregen om thuis te doen. In de namiddag een heel amusante beachvolleybal en nu weeral aan het trainen (zwemmen kunnen ze beter als volleybal en zingen). Deze avond nog een hockeymatch en we zullen ze weer van het veld naar hun bed kunnen dragen.
Zonnige groetjes vanuit Rabenberg