SV – Volwassenen

Leren zwemmen - Sportzwemmen - Competitie

Wanneer ?

De ganse groep traint op dinsdag- en donderdagavond van 21u00 – 22u00.
Op dinsdag beschikken we over 4 banen en op donderdag over 2 banen. Op lesdagen kan je vanaf 20u45 het zwembad binnen.
Op zaterdag van 17u30-18u30 trainen enkel de gevorderden, want dan is er maar 1 baan beschikbaar. Je kan je tot de gevorderden rekenen als je rugslag, schoolslag en crawl beheerst en 200m van elke stijl kan zwemmen zonder bij aankomst neer te vallen van vermoeidheid.

Voor wie ?

Elke zwemmer heeft een ander niveau of interesse bij het zwemmen, daarom even een toelichting over wat er allemaal kan binnen de volwassen groep …
Voor beginnende zwemmers reserveren we elke dinsdag 1 baan.
Zwemmers die graag hun zwemstijl willen verbeteren zijn hier van harte welkom. Tijdens de eerste maanden van het seizoen geven we een aantal lessen die iedereen aankan (je verwachten wel dat je je rustig in het diepe gedeelte van het bad kan zwemmen).  De lessen worden afgestemd op het niveau binnen de groep.
Het eerste half uur oefen je individueel de oefeningen van de vorige weken of warm je jezelf op – het is immer belangrijk om niet alleen theorieles te krijgen maar ook te oefenen.  Tijdens het laatste half uur wordt techniekles gegeven en kan je natuurlijk vragen stellen.
In deze groep zullen we de verschillende stijlen bespreken.  De nadruk ligt vooral op schoolslag en crawl (en een basis rugslag), maar ook keerpunten en starten kunnen aan bod komen. Het is een interactieve les, waarbij we leren van elkaar om zo onze zwemstijl te optimaliseren. De bedoeling is om efficiënter te leren zwemmen.
Deze lessenreeks duurt ongeveer tot december.  Na december kan je nog steeds vragen stellen.  Vanaf dan zal je over genoeg theoretische bagage beschikken om je zwemtechniek de volgende maanden bij te werken.  In vele gevallen zal je merken dat je conditie ook moet verbeteren en dat duurt even.
Iets gevorderdere zwemmers willen graag “afstand” leren zwemmen en hun conditie verbeteren. Deze zwemmers kunnen ofwel individueel zwemmen of volledig vrijblijvend kiezen om een start-to-swim programma af te werken.
We hebben hiervoor een schema opgesteld van 15 weken waarin je je zwemconditie in een bepaalde stijl kan leren verbeteren.  Tijdens de eerste week zwemmen we niet meer dan 50 meter aan een stuk.  We zullen dit gradueel opbouwen tot 1000 meter non-stop zwemmen in die zwemstijl.  Natuurlijk zullen de “start to swim” zwemmers tijdens de eerste weken zeker nog tijd over hebben om de techniekles mee te volgen nadat zij hun afstand gezwommen hebben.  Combineren kan dus.
Een derde groep zwemmers weet al hoe het moet.  Zij hebben een goede basisuithouding of hebben ooit veel gezwommen en willen dit graag onderhouden.
We zullen elke dinsdag en donderdag 1 baan voorbehouden voor de zwemmers die een training willen afwerken.  Elke week worden er 2 trainingen opgemaakt op maat voor deze groep en uitvoerbaar naar eigen kunnen. Dat wil zeggen, als er op staat “wisselslag” maar je weet niet hoe vlinder gezwommen wordt of je conditie is nog even wat minder, dan kan je zelf beslissen om die slag te vervangen. In deze groep wordt normaal gezien een afstand van 2km tot bijna 3km gezwommen op een uur.  Het is dus een ideale groep voor iemand die een “start-to-swim” niveau gehaald heeft in zowel crawl als schoolslag.
De baanindelingen voor dinsdag zien er zo uit:
  1. (naast de kant) : 30 minuten herhalingsoefeningen + laatste 30 min techniekles
  2. Start-to-swim / individueel zwemmen + indien interesse laatste 30 min techniekles
  3. Beschikbaar indien het te druk is in baan 2 of baan 4
  4. Gevorderden (zwemtraining)
De baanindeling voor donderdag is:
  1. Start-to-swim / individueel zwemmen (ook initiatie zwemmen herhalingen)
  2. Gevorderden (zwemtraining)

Wil je eens komen proberen ?

Als je denkt dat dit iets voor jouw is, maar je bent nog niet zeker, dan kan 2 keer mee komen zwemmen om te zien of de werking aan jouw verwachtingen voldoet.  Als ze eens wil komen proberen kan je best op een dinsdag komen (en best de eerste lessen van het seizoen – we doen immers geen herhalingen).
Je zal wel zien dat er zwemmers zijn van verschillende niveaus dus normaal gezien zou je je wel bij een groep moeten kunnen aansluiten.
Geef vooraf wel even een seintje als je eens wil komen proberen.
Je vraagt dan aan inkom om je door te laten (zeg dat je voor een KST proefles komt).

Nog vragen ?

Heb je nog vragen, dan horen we ze graag (info@zwemclubkst.be)