Trainers

Leren zwemmen - Sportzwemmen - Competitie

TrainerBio
Ronny Luyten
ronny.luyten@zwemclubkst.be
Ronny zette zijn eerste stappen in het competitiezwemmen in 1980. Al snel bleek hij een talentvolle zwemmer te zijn. Gedurende jaren was hij zelfs de snelste zwemmer van Turnhout ; in 100m VS was hij onklopbaar.
Ronny was ook een succesvolle lange afstandszwemmer. Een memorabele prestatie was toen hij in 1988 de Oosterschelde had overgezwommen, heen en terug - goed voor 32km. Ook zijn deelname aan de Europese kampioenschappen open water in Italië zal hij niet snel vergeten.
Reeds in 1987 behaalde Ronny zijn Trainer-B Zwemmen getuigschrift. In 1999 behaalde hij Trainer-A Zwemmen. In 2002 heeft Ronny voor de zwemschool en competitiezwemmers nieuwe trainingsschema's opgesteld. Ronny stelt de trainingsprogramma's op voor de Masters en de competitiezwemmers van de hoogste niveaus (groep 3,2 en 1) en geeft zelf training aan de zwemmers van groep 1.
Ludo Adams
lu.adams@zwemclubkst.be
Als bestuurslid neemt Lu de taak van sportsecretaris waar. Dit wil zeggen dat hij onder andere de organisatie van het wedstrijdgebeuren (in Turnhout of op verplaatsing) op zich neemt.
Sinds 1997 geeft Lu les in de zwemschool waar hij nu de beginnende zwemmers crawl en rugslag aanleert (de laatste groep voor ze in "het diep" mogen zwemmen). Hij geeft ook les bij de wedstrijdzwemmers en is in het bezit van een getuigschrift initiator en jeugdsportbegeleider.
Als official is Lu gemachtigd de taken waar te nemen van: tijdopnemer, aankomstrechter, zwemrechter, keerpuntrechter ... in het zwembad. Lu is regelmatig kamprechter bij zwemwedstrijden en hij mag ook jurysecretaris en starter zijn op provinciaal niveau. Dat is dus een hele lijst aan kwalificaties (en cursusmateriaal).
Wat Lu in zijn vrije tijd doet, weet niemand ...
Viv Lanslots
Viv weet wat sporten is. Haar passie is lange afstand lopen ... maar lopen is niet haar enige sportieve bezigheid.
Vanaf 1997 begon Viv zwemles te geven. Ze is actief in de zwemschool waar ze de kinderen de aanzet leert tot de crawlbeweging en rugslag. Toen ze haar getuigschrift initiator en jeugdsportbegeleider behaalde, is ze ook zwemtraining beginnen geven.
Viv is pedagogisch geschoold en behaalde een diploma bijzondere jeugdzorg. Als vestigingsverantwoordelijke van het Deeltijds Onderwijs Arendonk is ze op dat gebied ook een echte ervaringsdeskundige.
Danny Peinen
Danny begon in 1994 zwemles te geven aan beginnende zwemmertjes in de zwemschool van T.Z.V. Na een aantal jaren nam zij de verantwoordelijkheid van de zwemschool op zich. Binnen K.S.T. is Danny dan ook de zwemschoolverantwoordelijke.
Danny is tevens een organisatietalent en de coordinerende kracht achter de schermen voor de uitstap Tongelreep en de winterstages voor de wedstrijdzwemmers die reeds sinds 1998 worden ingericht.
In het dagelijkse leven werkt Danny bij Theater Stap vzw, een theatergezelschap voor mentaal gehandicapten met acteertalent.
Roel Stappaerts
Bart Van Dyck
Kurt Swannet
Leo Vrints
Geert De Peuter